May

Kaymakamımız Sayın Hüseyin TEKİN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kemal KAVAK'ın ve Şube Müdürlerimizden Mehmet Emin DİNÇKURT ve Necat KARADAĞ' ın teşrifleri ile

Fuarımıza ziyaretimize gelen  okul müdürlerimiz, yöneticilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın katılımları ile;

Okulumuz Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisinin açılışını gerçekleştirdik.

Geleneksel Pilav günü etkinliğinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kemal KAVAK Mesleki Eğitim ile ilgili çalışmalar ve

projeler konusunda Kaymakamımız Sayın Hüseyin TEKİN’e bilgiler verdi.

Programda emeği geçen idarecimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

@tcmeb

@adana_mem

@kavakkemal47

#ÇukurovaMemVizyon

May

Okulumuz İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı mezunu öğrencilerimiz EMİRHAN ŞAHİN,CAN BUZDAĞ ve ERSİN AVŞAR bugün okulumuzu ziyarete geldiler.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesinde İtfaiye Eri olarak görev yapan mezun öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Türk tarihinin büyük zaferi: Kut'ül Amare Irak Cephesinde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor. Halil Paşa'nın, İngiliz birliklerini 29 Nisan 1916'da teslim almasının ardından, "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır.

İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz" sözleriyleduyurduğu Kut'ül Amare Zaferi'nin 108'inci yıl dönümü kutlanıyor. Irak Cephesi'nde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Tümgeneral Charles Vere Ferrers Townshend komutasındaki İngiliz birliklerinin teslim alınmasıyla kazanılan bu zafer, Çanakkale'nin ardından Birinci Dünya Savaşı'nın "en büyük zaferi" olma niteliği taşıyor.

Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kutlama programında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı öğrencileri Türk Tekstil Vakfı MTAL Endüstriyel otomasyon sistemleri alanını ziyaret ettiler.

Teknik gezide okulun TTVMTAL teknik müdür yardımcısı sayın Soner Gürkan bir çok konuda öğrencilerimize bilgi vermiştir .

Ayrıca Adana Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Papel CMA fabrikası gezilerek Hidrolik, Pinomatik ve Otomasyon sistemleri incelenmiştir.

@yagincdanyal

@soner_gurkan

Nis

Türkiye Kültür Yolu Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Atatürk Parkı’nda Yenilenebilir ve

Yeşil Enerji temalı PVT- Foto Voltaik Termal panel ve Elektrikli Aracımız Wolfmobil İl Millî Eğitim Müdürlüğü Standında.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

#portakalçiçeğifestivali

@mtrkslan

@ihsankaya16

@smtopuz

@ercnzngn

@krt.fth

@yuksel9

@yasesarca

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan gazi ve şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Nis

Okulumuzu tercih edecek olan öğrenciler yukarıdaki karekodu okutarak okulumuz hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Mrt

ERF 2024 | European Robotics Forum kapsamında İtalya -Rimini şehrinde düzenlenen ERF Hackathon Robot yarışmasında

Kurttepe Şehit Ali Öztaş MTAL Robot Kulübü Robowolf Görev sıralamasında 4. Genel sıralamada 7. olmuştur.

Avrupa Üniversitelerinin takımlarını geride bırakarak bu haklı gururu yaşatan öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize,

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE ekibine teşekkür ederiz.

@erdalelifbatan

@ihsankaya16

@mtrkslan

@alpnurakaya

@emindinckurt

@mehmetalikupelii

@kayahanince

Mrt

18 Mart ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ anma programımız okulumuzda gerceklestirilmistir.

Kutlama programını hazırlayan, emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferi kutlamaları kapsamında yapılan floor curling müsabakalarında Adana 1. ve 3. olduk.

Katılım sağlayan öğrencilerimize ve yarışamaya katık veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

ADANA / Seyhan- Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme çalışmaları kapsamında

okulumuzu ziyaret ederek alanlarımızı gezdi.

Misafir öğrencilerimize Liselere Geçiş Sınavında başarılar dileriz.

#bizdenmühendisolur,

@elcin_seker_

@birdaltasdan

Mrt

2024 YILI Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ADANA BÖLGE SERGİSİNE İKİ Projemiz Davet  Edilmiştir.

1689B012411924 Başvuru Numaralı " KAPI VE PENCERE KONTROLÜ İLE ENERJİ VERİMLİLİĞİ- Fizik/Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar" ile

1689B012412737 Başvuru Numaralı"BİHADO-TEKNOLOJİK TASARIM/Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri"

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz.

@erdalelifbatan

@tcmeb adana_mem

@kavakkemal47

#BizdenMühendisOlur

#ÇukurovaMemVizyon

Mrt

ADANA / ÇUKUROVA - Kabasakal Şehit Selçuk Beki Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri Mesleki Tanıtım ve Yönlendirme çalışmaları kapsamında

okulumuzu ziyaret ederek alanlarımızı gezdi.

Misafir öğrencilerimize Liselere Geçiş Sınavında başarılar dileriz.

@birdaltasdan

Şbt

1689B012412737 Başvuru Numaralı"BİHADO-TEKNOLOJİK
TASARIM/Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri"

Şbt

2023-1-TR01-KA122-VET-000116822 Numaralı "Sürdürülebilir Yeşil Enerji İçin Avrupa'da Güneş Enerjisi Santrallerinin Bakımı ve Onarımı Stajı"

Erasmus Projemizde öğrencilerimiz Çek Cumhuriyeti Prag'da kültürel gezilerine devam ediyorlar.

#güçlütürkiyeiçinmeslekieğitim

#BizdenMühendisOlur