T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alanlarımız

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

 

Bilişim Teknolojileri Alanı İle İlgili Bilgiler

 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 

AMP(ANADOLU MESLEK LİSESİ PROGRAMI)

9- E SINIFI  -Yazılım Geliştirme Dalı

Programlama Temelleri  4 ders saati Mesleki Gelişim Atölyesi 2 ders saati Bilişim Teknolojilerinin Temelleri 3 ders saati Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları 2 derssaati

 

10-E SINIFI -Yazılım Geliştirme Dalı

Robotik ve Kodlama 4 ders saati Nesne Tabanlı Programlama 10 ders saati


 11-E SINIFI YAZILIM GELİŞTİRME DALINDA : Web , 

 12-E SINIFI YAZILIM GELİŞTİRME DALINDA DALINDA aşağıdaki derslerle birlikte seçilen mesleki derlerde eğitim görmektedirler.

 


Yazılım Geliştirme Dalı


 Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilir.

 

    11.Sınıfta

    Web Tasarım ve Programlama  

            Grafik Animasyon

            Açık Kaynak İşletim Sistemi

 

       12.Sınıfta

    İnternet Programcılığı ve İşletmeden Mesleki Eğitim(3 gün staj) dersleri verilmektedir.


MEVCUT PROGRAMLARIMIZDIR.

Tem

Tem

ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ

 

Günümüzde ulaşım, insanların en önemli sorunu hâline gelmiştir. Özellikle büyük kentlerde yaşayan insanlar her gün bu sorunla daha fazla karşılaşmaktadırlar. Hızlı kentleşme, yoğun nüfus artışı, hava kirliliği ve enerji sıkıntısı gibi büyük sorunlar, ulaşımda raylı sisteme geçişi zorunlu hâle getirmiştir.

 

Raylı sistem taşımacılığı, yatırım maliyetleri yüksek olmakla birlikte, işletme maliyetleri karayolu taşımacılığına göre daha düşüktür. Ayrıca kaza riskleri, enerji tüketimi, trafik sıkışıklığı ve personel istihdamı kara yolu taşımacılığına göre daha azdır. Bununla birlikte raylı sistem taşıma kapasitesi, karayolu taşımacılığına göre çok daha yüksektir. Bütün bu şartlar günümüzde raylı taşımacılığın yaygınlaşmasını hızlandırmıştır. Türkiye'de şehir içi raylı sistem 116 yıl önce başlamıştır. 1955 yılına gelindiğinde İstanbul'daki raylı sistemin toplam uzunluğu 130 km'ye ulaşmış fakat daha sonra politik sebeplerle tüm raylı sistem sökülerek, kara yolu taşımacılığına geçilmiştir.

 

Hâlen İstanbul'da 32 km hafif raylı, 75 km TCDD banliyö ve 8 km Taksim Metrosu olmak üzere toplam 115 km'lik şehir içi raylı yolcu taşıma sistemi vardır. İzmir'de l0 km, Ankara'da 24 km, Konya'da 18 km, Bursa'da 18 km ve Eskişehir 15 km aktif raylı sistem mevcut olup, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Adana'da yeni hat çalışmaları devam etmektedir.

Nis

Nis

ALAN HAKKINDA:

     Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve işleme tezgâhlarında imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

     İnsanın hayat standartları, teknolojik gelişmelere paralel olarak artmaktadır. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan ülkelerde insan hayatının kolaylaştığı gözlenmektedir. Hayatın kolaylaşması da insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını sağlar.

     Makine Teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur. Tasarım ve üretim yapan her sektöre hitap eder. Gelişen teknoloji ve üretim teknikleri tasarım ve üretimde makinenin önemini artırmıştır. Getirisi ve katma değeri ile ekonominin lokomotifi durumundadır.

     Alanda istihdam imkânları oldukça çeşitlidir. Dünyada ve ülkemizde sektördeki kalifiye eleman ihtiyacı fazladır. Dolayısıyla iş istihdamı sıkıntısı söz konusu değildir. Alanda çalışanların gelir seviyeleri ülke standartlarına göre iyidir.